Mensendieck online

Mensendieck online

Als het oefentherapeutisch consult niet kan plaats vinden in de praktijk, bijvoorbeeld door het coronavirus, dan kan intake en behandeling plaatsvinden via videobellen.

Middels videoconsultatie van Clickdoc (van Compu Group Medical), een speciaal voor de zorg ontwikkelde applicatie, welke is goedgekeurd en aanbevolen door de NZa. Met dit videoconsult kan er een volwaardige consult op afstand gegeven worden zonder fysiek contact. Het is een beveiligde applicatie, waarin wij de patiënt uit een virtuele wachtkamer ophalen. Via het videoconsult en/ of telefonische zitting ben ik nog graag uw adviseur bij klachten. Tijdens het videoconsult is de patiënt in beeld en kan zo een volwaardige behandeling worden aangeboden. Oefeningen kunnen via videoconsult worden gegeven, zodat patiënten kunnen blijven oefenen en bewegen. Daarnaast kunnen tips en adviezen worden gegeven en kan worden meegekeken hoe patiënten hun thuiswerkplek hebben ingericht, en hoe ze allerlei andere dagelijkse bewegingen uitvoeren.

Wat heeft u nodig

Laptop

Tablet

Smartphone

U ontvangt een link voor Click Doc per Email

Klik en log in, zo simpel is het!

Tips:

Wat u nodig heeft voor videoconsultatie is: een laptop of tablet, met camera en microfoon, met een stabiele Wifi of vaste internetverbinding, met normale internetsnelheid en met voldoende accu, of aansluiting op stroom van het apparaat. Liefst Chrome internet, Firefox werkt echter ook en MacBook met Chrome werkt ook. Smartphone telefoon (Android) werkt heel goed, maar IPhone 7 werkt inmiddels ook. Men werkt er aan om deze Clickdoc applicatie op alle IPhone ’s te laten werken. Headset of oortjes kunnen het stemgeluid prettiger en duidelijker maken. Een rustige omgeving en neutrale achtergrond is aan te raden.

Een behandeling via beeldbellen wordt vergoed via de aanvullende verzekering, net zoals een normale behandeling.