Heup/ knie/ voet klachten

Heup/ knie/ voet klachten

Standsafwijkingen zijn in sommige gevallen aangeboren, maar standsafwijkingen kunnen ook ontstaan door verkeerde houding- of beweeggewoonten. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld een disbalans tussen bepaalde spieren die vervolgens pijnklachten gaan geven. Tevens worden gewrichten door standsafwijkingen onjuist belast waardoor diverse klachten kunnen ontstaan.

Er bestaan diverse standsafwijkingen van bijvoorbeeld de voeten, heupen (heupdysplasie) en de rug (scoliose). Hierdoor kunnen allerlei verschillende klachten ontstaan. De oefentherapeut helpt je bij deze klachten. Er zal m.n. gekeken worden naar de manier waarop u de gewrichten gebruikt en belast en je leert hoe dit beter kan. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan het behouden van de mobiliteit en spierkracht waardoor het algehele functioneren verbeterd.

De oefentherapeut geeft oefeningen mee om de stabiliteit en de beweeglijkheid van de heup, knie en enkel te verbeteren, adviezen over het looppatroon. Behandeling bestaat dan ook uit oefentherapie met spierversterking, coördinatie van het bewegen, normalisering van het looppatroon en herstel van de actieve stabiliteit en beweeglijkheid van de heup knie en enkel.