65+

65+ zorg

Ouder worden gaat vaak gepaard met het verminderen van souplesse, uithoudingsvermogen, evenwicht, minder kracht en conditie en het risico op vallen kan toenemen. Iemand die ouder wordt, is geneigd minder te bewegen omdat de totale energie wat minder wordt of omdat bewegen minder makkelijk gaat dan voorheen. Daarnaast kunnen klachten ontstaan die vaak voorkomen bij ouderen, bijvoorbeeld:
– reuma
– artrose
– hart- en vaatproblemen
– diabetes (suikerziekte)
– botontkalking
– balansproblemen of een heupfractuur na vallen en daardoor valangst te ontwikkelen

Ben je ouder en ga je minder bewegen, dan kunnen de klachten toenemen. Of andersom gezegd: wanneer je in beweging blijft, kun je klachten voorkomen en/of verminderen, zodat je niet in een vicieuze cirkel terecht komt. Het is dus van groot belang dat je blijft bewegen.

De oefentherapeut kan jou helpen bij het verminderen van de belemmeringen in het dagelijkse leven. In de behandeling wordt de aandacht gericht op mobiliteit, spierkracht, balansoefeningen en loopoefeningen met/zonder hulpmiddel, traplopen en uitvoeren van transfers. Daarnaast is de therapie gericht op het verbeteren van het looppatroon, het vergroten van de conditie en het oppakken van dagelijkse activiteiten, zoals sport en werk.
Zo blijf je actief en word je vitaal ouder.