Oefentherapeut
Telefoon: 035-6215285
Praktijkgegevens:
De Egelantier
Egelantierstraat 194 G
1214 EH Hilversum
Tel: 035-6215285

Vergoeding

Beperkte vergoeding uit basisverzekering
Bij de dekking voor oefentherapie wordt in de basisverzekering onderscheid gemaakt tussen jongeren tot 18 jaar en volwassenen.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar - Niet chronische aandoeningen
Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt voor 2013 als basisregel dat de eerste 9 behandelingen oefentherapie gedekt worden door de basisverzekering, met als mogelijkheid van nog 9 extra behandelingen als de eerste 9 niet het gewenste resultaat hebben. Als er meer behandelingen nodig zijn, dan geldt in principe dat deze niet door de basisverzekering worden vergoed, maar vanuit de aanvullende verzekering. Voor bepaalde aandoeningen geldt echter dat mogelijk alle behandelingen worden vergoed.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar - Chronische aandoeningen
Per zorgverzekeraar is het aantal vergoedingen verschillend. Check bij uw eigen zorgverzekeraar voor het juiste aantal vergoedingen.

Volwassenen – Niet chronische aandoeningen
Uit de basisverzekering wordt oefentherapie voor niet chronische aandoeningen niet vergoed. Er is alleen een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt is afhankelijk van het aanvullende pakket.

Volwassenen - Chronische aandoeningen genoemd op de chronische lijst
Bij bepaalde aandoeningen waarvoor veel oefentherapie nodig is, kunnen volwassenen na de 20e behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen bij een aandoening van de chronische lijst moet u zelf betalen of komen uit de aanvullende verzekering, afhankelijk van het pakket.

Lijst met chronische aandoeningen
Op de zogenaamde chronische lijst staan alle aandoeningen waarvan de behandeling door de oefentherapeut wordt vergoed. Kijk op de website van het Zorginstituut Nederland voor het actuele overzicht.

Raadpleeg uw polis voor het aantal behandelingen waarvoor u in aanmerking komt.

Met alle zorgverzekeraars in Nederland heeft de praktijk een contract.

Als uw zorgverzekeraar geen behandelingen vergoedt of u bent niet aanvullend verzekerd zal u maandelijks een rekening ontvangen die u rechtstreeks aan de therapeut voldoet.

reclamebureau ontwerpfabriek hilversum